Dobro zdravje prihaja iz glave

a capite bona valetudo

TELEFONSKO TERAPEVTSKO SVETOVANJE

Je sodobna oblika psihološke podpore, svetovalnega in terapevtskega dela, ki klasičen stik terapevta in klienta v živo nadgrajuje z možnostmi, ki jih odpirajo sodobne tehnologije.

 

Osebni stik v terapevtskem procesu je velikega pomena. Zgodi pa se, da osebni stik v živo iz takšnega ali drugačnega razloga ni mogoč. Pogosto je ovira fizična oddaljenost – morda zaradi bivališča v bolj oddaljenem kraju, službenih potovanj ali otežene mobilnosti. Morda pa so nekatere teme , ki vas zaposlujejo, za vas tako intimne, da bi o njih lažje govorili prek telefona, kot v živo…

V takšnih in podobnih primerih se lahko odločimo za delo prek sodobnih medijev, kot so telefon, Skype, e-mail. Tudi ti načini omogočajo dobro vzpostavljanje in vzdrževanje terapevtskega odnosa, vzpodbujanje osebnostne rasti in vzpostavljanje terapevtskih sprememb.

Telefonsko svetovanje je pristop, ki se zaradi sodobnega dinamičnega načina življenja v multifacetni, globalizirani družbi vse bolj uveljavlja. Danes je to strokovno priznan in v svetu močno razširjen način nudenja pomoči ter psihološke podpore.

V glavnih potezah se telefonsko svetovanje po svojem poteku in učinkih ne razlikuje bistveno od klasičnega psihološkega svetovanja ali terapevtskega procesa v živo. V pogovorih ohranjamo strukturo in identične postopke, kot jih tudi sicer uporabljamo pri delu v živo.

Pomembna dodana vrednost pri telefonskem svetovanju pa je večja fleksibilnost, ki jo omogoča. Ne bo vam treba izgubljati časa s potjo, terminsko se bomo lažje uskladili glede na vaše časovne možnosti. Do terapije boste prišli v udobju vašega doma, hotelske sobe ali na jahti…

Vir: Tjaša Kos

"Če nimaš zdravnika, naj bodo tvoji zdravniki vedra duša, počitek in zmerno življenje." 
Latinski pregovor
 
kontakt

Tel: 041/834-911

svetovanjelotos@gmail.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

© 2019 Telefonsko svetovanje Lotos

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now